Kiút a táplálkozási tévhitek útvesztőjéből!
Míg az emberiség első több tízezer éves történetében az elégséges táplálékhoz való hozzájutás volt a fő probléma, addig mára a Föld lakosságának éves szinten 150 millió fővel bővülő középosztálya számára az elmúlt évtizedekben nem az elégtelen mennyiségű, hanem épp a túlzott mennyiségű és/vagy rossz összetételű táplálkozás lett a legfontosabb probléma.
Ebben szerepe van saját falánk természetünkön túl az élelmiszeriparnak, esetenként a velük összefonódó kutatóknak, és manapság a közösségi médiának is. Ahhoz képest, hogy az ember néha úgy érzi, hogy a csapból is az egészséges étrend, a mozgás szükségessége, és különböző diéták folynak, valahogy mégis egyre rosszabbak a statisztikáink.
Ennek okairól beszélgettünk Bartha Ákos táplálkozáskutatóval és élelmiszerbiológussal, valamint Nagy Bertalannal, a Concorde privátbanki üzletfejlesztési vezetőjével.
Műsorvezető: Vidovszky Áron
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: