Loading...

Concorde Podcast

Kiút a táplálkozási tévhitek útvesztőjéből!
Concorde Podcast / 2022. január 3., hétfő

Kiút a táplálkozási tévhitek útvesztőjéből!

Míg az emberiség első több tízezer éves történetében az elégséges táplálékhoz való hozzájutás volt a fő probléma, addig mára a Föld lakosságának éves szinten 150 millió fővel bővülő középosztálya számára az elmúlt évtizedekben nem az elégtelen mennyiségű, hanem épp a túlzott mennyiségű és/vagy rossz összetételű táplálkozás lett a legfontosabb probléma. 

Ebben szerepe van saját falánk természetünkön túl az élelmiszeriparnak, esetenként a velük összefonódó kutatóknak, és manapság a közösségi médiának is. Ahhoz képest, hogy az ember néha úgy érzi, hogy a csapból is az egészséges étrend, a mozgás szükségessége, és különböző diéták folynak, valahogy mégis egyre rosszabbak a statisztikáink. 

Ennek okairól beszélgettünk Bartha Ákos táplálkozáskutatóval és élelmiszerbiológussal, valamint Nagy Bertalannal, a Concorde privátbanki üzletfejlesztési vezetőjével. 

Műsorvezető: Vidovszky Áron

0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: