Fetakrém (fetás mártogató)
Ezt a fetakrémet Mazsi a munkahelyén tanulta egy kollégájától. Tök jó helyen dolgozik, időnként bevisznek saját készítésű kajákat és svédasztalos reggelit rendeznek. Nem emlékszem, ő mit vitt arra a bulira, amelyiken beleszeretett ebbe a fetakrémbe kábé egy évvel ezelőtt. De most végre Mazsi is megcsinálta, Szabi gyönyörűen lefotózta, ez az icipici meg jól megírta (sajnos nem az a sztori vége, hogy mind megette, nyaf). Jól megírta, mert mindenképpen ki akarja próbálni.
A recept nagyon egyszerű. Hozzávalók:
- Koktélpari (több színű)
- Fetasajt
- Bazsalikom
- Mascarpone (a krémesebb)
- Fokhagyma
- Bors,
- Picike só
- Olívaolaj
- Parik tepsibe, olívaolaj, kicsi só, 200 fokos sütőbe, amíg elkezdenek feketedni, és a levük kijött.
- Utána mehet mellé a feta, tolj rá olajat
- Aztán amikor a feta elkezdett pirulni vedd ki
- Villával keverd össze, egy krémmé
- Amíg még meleg reszelj bele egy gerezd fokit - keverd össze
- Mehet bele egy-két evőkanál mascarpone
- És amikor már nem forró de még meleg, jó vékonyra szeletelve mehet bele a friss bazsalikomlevél, kis bors, só nem kell sok mert a feta sós
Ahogy Mazsi készítette:
- Úgy csináltam, ahogy ő írta, csak nem többszínű pariból, mert csak piros volt, és nem koktél, hanem az eggyel nagyobb, de azért a lédignél kisebb parikból.
- Elnegyedeltem őket és úgy sütöttem, a többi a leírás szerint ment.
- Kivéve, hogy szárított bazsalikom volt benne, nem friss.
- És csak egy evőkanál mascarpone ment bele, mert Szabi nem szereti annyira.
- Abban a tálkában sütöttem, amelyikben fotózva van, annak az alja tele volt, talán 250 gramm paradicsom volt.
- A tálka méretei: hosszúság 21 cm, szélesség 15 cm, magasság 7 cm, térfogat 1 liter.
- Egy egész csomag feta ment bele.
Hát ennyi, nagyon szeretném megcsinálni, kéne rendezni megint valami bulit (amin halálra izgulhatom magam.)
Napi cuki pedig Penny a jógaóráján:
Kecses kéz- és lábtartással, és zabálnivaló combokkal.
Annyira édes, hogy belehalok! Szeretnék vele jógázni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: