Loading...

Olgis kipróbált receptjei

Olgis kipróbált receptjei / 2023. november 11., szombat

Libanyak bőre, töltve!








A liba nyaki bőrét szedtem elő a fagyasztóból, egy régebbi liba vágásból. (élő libám volt)

 Márton napkor és Húsvétkor mindig készül töltött hús. 


A zsemlét tejben áztattam.


Egy fej hagymát lereszeltem, liba zsíron megpirítottam, jó sok apróra vágott petrezselyem levelet adtam hozzá.


A kinyomkodott zsemle ,bors, ételízesítő(saját),  kockára vágott főtt tojás,elkapart csirke máj, darált hús , zúzott fokhagyma, felvert nyers tojás került bele.


(A májat elő főztem, leszűrtem elkapartam)


Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a liba nyak bőrét 
Közepébe félbevágott , főtt tojást dugtam.
 Vékonyabb végét spárgával elkötöttem, a vastagabbat bevarrtam cérnával. 


(Nem mindenkinek van liba nyak. 


Hengerré formázva,őzgerinc formában is süthető.


Tölthetünk ezzel a töltelékkel csirke nyak bőrét, combot is. 


A lecsontozott csirkemellre rakhatjuk a tölteléket és a bőrével takarjuk.Így is finom lesz.)


Vízben elő főztem, jól megszurkálva  hogy a levegő ki jöjjön belőle, ne durranjon szét.


Forró sütőbe, zsiradékkal , tejszínnel locsolgatva , ropogós pirosra sütöttem.
 A végén grilleztem.


Mellette csirke combok is sültek,  a  befűszerezett comb bőre alá került a töltelék.


 Laktató étel, tejszínes burgonya püré készült mellé.


                Hidegen is fogyasztható.


Frissen sült házi kenyérrel , savanyú uborkával!















TÖLTÖTT CSIRKE COMBOK!














































Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: