Túrós libasüti Márton napra
Idén egy kis Márton napi desszerttel is készültem, a receptet itt találtam meg csokorba kötve. A receptet feleztem. Nem is tudtam, hogy ennyi Márton napi sütemény van...
Egy egyszerű, túrós linzerről van szó, a formázás jelentett inkább nehézséget. Liba-vagy madárforma kiszúróm nincs, ezért egy ellapított szív. és egy babapiskóta kiszúróval formáztam a tésztát.
Bevonatnak citromlével kevert porcukormázat és sima porcukor-szórást alkalmaztam. Néhány liba natúr maradt. Mindegyik gyorsan fogyott. :-)
Hozzávalók:
10 dkg túró
5 dkg cukor
4 evőkanál olaj
3 evőkanél tej
1 tojás sárgája
1 cs. vanillincukor
40 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
Csipetnyi só
Mazsoladarabkák a szemeknek
10 dkg túró
5 dkg cukor
4 evőkanál olaj
3 evőkanél tej
1 tojás sárgája
1 cs. vanillincukor
40 dkg liszt
0,5 csomag sütőpor
Csipetnyi só
Mazsoladarabkák a szemeknek
A túróhoz sorjában hozzákeverjük a tejet, olajat, cukrot, tojást, sót. Hozzáadjuk a sütőporral és vanillincukorral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk a masszát. Ezután kinyújtjuk a tésztát, libaformákat szaggatunk belőle, vagy előre megrajzolt és kivágott libaformát vágunk ki.
A szemeknek mazsoladarabkákat teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 180 fokon ~15 percig sütjük.
A szemeknek mazsoladarabkákat teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 180 fokon ~15 percig sütjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: