Sztrapacska juhtúróval és tejföllel
A sztrapacskát szokták tehéntúróval is készíteni, de szerintem juhtúróval az igazi. És persze jól meglocsolva tejföllel. :-)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
kb. 20 dkg liszt(amennyit felvesz)
1 tojás
só
25 dkg juhtúró
tejföl ízlés szerint
20 dkg füstölt, húsos szalonna
A krumplit lereszelem(én most aprítógéppel pépesítettem), sózom, ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik érdemes leönteni róla, lényeg, hogy nem kell sok liszt, csak annyi amennyitől összeáll a tészta, inkább a krumpli domináljon.
Forró vízbe szaggatom a masszát, ha feljön a víz tetejére, már ki is lehet szedni. Hideg vízzel leöblítem.
A húsos füstölt szalonnát kisebb kockára vágva kisütöm, a pörcöket kiszedem, a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, majd ráteszem a juhtúrót, együtt melegítem, amíg elolvad és jól bevonja a tésztát.
Tálaláskor meglocsolom tejföllel, és megszórom szalonnapörccel.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: