Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 5., hétfő

Sztrapacska juhtúróval és tejföllel

A sztrapacskát szokták tehéntúróval is készíteni, de szerintem juhtúróval az igazi. És persze jól meglocsolva tejföllel. :-) 




Hozzávalók:

1 kg krumpli 

kb. 20 dkg liszt(amennyit felvesz)

1 tojás

25 dkg juhtúró

tejföl ízlés szerint 

20 dkg füstölt, húsos szalonna

A krumplit lereszelem(én most aprítógéppel pépesítettem), sózom, ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik érdemes leönteni róla, lényeg, hogy nem kell sok liszt, csak annyi amennyitől összeáll a tészta, inkább  a krumpli domináljon. 

Forró vízbe szaggatom a masszát, ha feljön a víz tetejére, már ki is lehet szedni. Hideg vízzel leöblítem. 

A húsos füstölt szalonnát kisebb kockára vágva kisütöm, a pörcöket kiszedem, a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, majd ráteszem a juhtúrót, együtt melegítem, amíg elolvad és jól bevonja a tésztát.
 
Tálaláskor meglocsolom  tejföllel,  és megszórom szalonnapörccel. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: