Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 6., kedd

Töltött csirkecomb szilvabefőttel

Májas töltelékkel sütöttem csirkecombot, amihez szilvabefőttet ettem. :-) 




Hozzávalók: 


2  csirkecomb
2 zsömle
kenőmájas( 5 dkg)
1 kis fej hagyma
1/2 ek. zsír

bors 
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1  tojás

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom(a bőre alatt is), hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a tölteléket. 

A  zsíron világosra pirítom az apró kockára vágott hagymát, hozzáteszem a májast, jól összekeverem, majd leveszem a tűzről. 
Ezután beleteszem a kicsit megáztatott, kinyomkodott zsömléket, a felvert tojást, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverem és végül beleteszem a zsemlemorzsát. Ennek mennyisége attól függ, mennyire lágy a töltelék.

A tölteléket kanállal a csirkecombok bőre alá halmozom, nem tűzöm 
semmivel, megmarad benne a töltelék, csak ráhajtom a bőrét.

Zsírozott tepsibe rakom, öntök hozzá kb. 1 dl vizet és előmelegített sütőbe teszem, közepes lángon, gyakran locsolgatva sütöm. 


Amikor már puha  a hús, zsírjára sütöm, a bőrét jól megpirítom.

Petrezselymes krumplival és szilvabefőttel tálaltam. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: