Töltött csirkecomb szilvabefőttel
Májas töltelékkel sütöttem csirkecombot, amihez szilvabefőttet ettem. :-)
Hozzávalók:
2 csirkecomb
2 zsömle
kenőmájas( 5 dkg)
1 kis fej hagyma
1/2 ek. zsír
só
bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 tojás
1 kis fej hagyma
1/2 ek. zsír
só
bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 tojás
Elkészítés:
A csirkecombokat sózom(a bőre alatt is), hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a tölteléket.
A zsíron világosra pirítom az apró kockára vágott hagymát, hozzáteszem a májast, jól összekeverem, majd leveszem a tűzről.
Ezután beleteszem a kicsit megáztatott, kinyomkodott zsömléket, a felvert tojást, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverem és végül beleteszem a zsemlemorzsát. Ennek mennyisége attól függ, mennyire lágy a töltelék.
A tölteléket kanállal a csirkecombok bőre alá halmozom, nem tűzöm
semmivel, megmarad benne a töltelék, csak ráhajtom a bőrét.
Zsírozott tepsibe rakom, öntök hozzá kb. 1 dl vizet és előmelegített sütőbe teszem, közepes lángon, gyakran locsolgatva sütöm.
Amikor már puha a hús, zsírjára sütöm, a bőrét jól megpirítom.
Petrezselymes krumplival és szilvabefőttel tálaltam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: