Bolognai lasagne
Megkívántuk a lasagne-t, elkészítettem, de most nem gyúrtam tésztát, bolti tésztával csináltam. Így is nagyon finom lett. :-)
Hozzávalók:
Bolognai raguhoz:
1/2 kg sertés lapocka
Bolognai raguhoz:
1/2 kg sertés lapocka
1 fej hagyma
7 dl paradicsom püré
1 nagyobb sárgarépa
1/2 zeller
olaj
só
bors
bors
2 geredz fokhagyma
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
kevés cukor
Besamel mártáshoz:
3 dkg vaj, vagy margarin
3 dl tej
3 dkg liszt
1 mk. őrölt szerecsendió
25 dkg trappista sajt
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
kevés cukor
Besamel mártáshoz:
3 dkg vaj, vagy margarin
3 dl tej
3 dkg liszt
1 mk. őrölt szerecsendió
25 dkg trappista sajt
20 dkg lasagna tészta
A húst ledarálom a zöldségekkel együtt. A hagymát kockára vágom és 3 ek. olajon világosra pirítom, ráteszem a darált, zöldséges húst, átforgatom, amíg kifehéredik. Öntök alá egy kevés vizet, sózom, borsozom, rászórom a többi fűszert. Így párolom 40 percig. Végül hozzáteszem a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, akkor adok hozzá még sót, kevés cukrot és együtt készre főzöm, amíg a hús teljesen puha lesz.
A hozzávalókból elkészítem a besamelmártást, sózom, borsozom, beleteszem a szerecsendiót.
Egy nagyobb jénaiba alulra teszek besamelmártást, rárakok egy sor tésztát, erre jön húsos ragu, megszórom sajttal, majd besamelmártással meglocsolom, újra tészta, ragu, sajt, besamelmártás, amíg el nem fogy az anyag. Tetejére besamelmártás kerüljön és sajt.
Előmelegített sütőbe tolom, közepestől alacsonyabb hőfokon kb. 1 órán át sütöm.
Tálalás előtt hagyom kicsit állni, kockára szeletelve tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: