Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 6., kedd

Hagyományos rakott krumpli

Annyiféle rakott krumplit látok mostanában, tesznek bele sajtot, zellert, én a hagyományosat szeretem, csak krumpli, kolbász, tojás, tejföl. :-) 






Hozzávalók:


1/2  kg krumpli
3 tojás
15 dkg füstölt kolbász 
2,5  dl tejföl
1 ek. zsír


A krumplit megpucolom, karikára vágom és sós vízben félpuhára megfőzöm.  

A tojásokat keményre főzöm, a kolbászt karikára vágva 2 ek. zsíron picit megforgatom, nem kell nagyon sütni, csak addig amíg enged egy kevés paprikás zsírt.  

Ezután egy kolbász zsírjával kikent sütőtál aljára teszem a krumpli egyharmadát, megsózom, majd erre jön  a karikára vágott tojás fele, azt is sózom picit. A kolbász felét erre rakom, meglocsolom a kisült zsírjával, majd jócskán tejföllel.

Ezt még egyszer megismétlem. Tetejére én nem teszek tejfölt, hanem a kolbász maradék zsírjával kenem át a megsózott krumplikat, így szép pirosra sül.  


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: