Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. február 6., kedd

Lencseleves

Ezt a füstölt húsos, kolbászos lencselevest újévkor akartam megfőzni, de akkor elmaradt (lencsefőzelék lett helyette), most került rá sor.  :-)  




Hozzávalók: 


25 dkg lencse

1/2 kg füstölt oldalas

20 dkg füstölt kolbász

1 nagyobb szál sárgarépa

1 nagyobb szál fehér répa 

1 fej hagyma

1 ek. zsír

2 babérlevél

3-4 gerezd fokhagyma

bors

2 dl tejföl

1 pupos ek. liszt 

kevés ecet 


Az oldalast  kb 3 liter vízben puhára főzöm. 

Egy fazékban világosra pirítom a kockára vágott hagymát, ráteszem a karikára vágott zöldségeket, és az előző este megtisztított,  megmosott és beáztatott  lencsét, együtt is párolom pár percig. 

Ezután felöntöm az oldalas levével, és  belekarikázom a füstölt kolbászt is.  Sózom(de csak óvatosan, mert a füstölt lé sós), borsozom, beleteszem a babérlevelet és a fokhagymát. 

Amikor minden puhára főzz, hozzáadom az oldalast is. 

A lisztből és a tejfölből egynemű, sima habarást késeztek, felöntöm a leves levével( hőkiegyenlítés), majd a leveshez adom és jól  összeforralom. 

A végén ízlés szerint ecettel savanyítom. 

 




Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: